Laga

Laga VlagLaga mag terugkijken op en rijk verleden, met vele overwinningen en successen op het water en op de kant. Sinds de oprichting in 1876 is Laga uitgegroeid tot een bloeiende vereniging waar al veel Delfste studenten zich bij aansloten.

Op de avond van de 13e april 1876 werd in Delft de Delftsche Studenten Roeivereeniging opgericht, als ondervereniging van het Delftsche Studenten Corps. Al jaren voor de oprichting sprak het roeien leden van DSC aan en was het mogelijk om als buitenlid te roeien bij ‘De Maas’. Om de leden ook in Delft te laten roeien werd ‘De Sirene’, Laga’s eerste boot, voor 60 gulden van ‘De Maas’ gekocht. Na een jaar contributie van de leden ontvangen te hebben kon Laga in 1877 een botenhuis bij de vereniging betrekken.

Heden ten dagen is Laga met 700 leden een van de grootste studentenverenigingen in Delft. Door grote aanwas sterke eerstejaars mannen en vrouwen beloven resultaten weer op het gewenste niveau te komen en zal Laga meedoen in de top van roeiend Nederland. Door organisatie van professionele landelijke evenementen zoals de Damen Raceroei Regatta en de Ringvaart Regatta vormt Laga een voorbeeld voor andere studentenroeiverenigingen.

white gradient